Vakantie perikelen…zie je ze ook vliegen?

Blog 2.

Vakantie perikelen…zie je ze ook vliegen?

Zomer in Zeeland, en dat wil wat zeggen. We hebben het voordeel van de meeste zonuren, en daar genieten we met volle teugen van. Er valt geen druppel regen en de droogte houd aan. Gaan we deze vakantie compleet zomers doorbrengen? Ik ben benieuwd.

Dat niet alleen, we zijn voorzien van heel veel toerisme. Heel veel buren uit België en Duitsland. Goed voor onze Stallandse economie. En gezelligheid brengt het uiteraard ook. Soms ergernis….dit jaar wel vreselijk extreem.

Nog maar kort geleden begon het. Je begint opgewekt aan de dag, bepakt met nieuwe energie en met moed op weg naar je werk. Zo ook hier in de Cadeaushop. We zijn vroeg om alvast diverse zaken vooruit weg te werken, daarna is het tijd om de deur te openen. En jawel….ze stormen ineens binnen. Ik hou het gewoon niet tegen. Met veel enthousiasme en in de loop van de dag met tientallen collega’s. Je gaat bijna denken dat je de druk niet aan kan. Want weet je…ze staan niet in de rij, ze trekken ook geen nummertje, ze houden zich ook niet aan de volgorde, ze dringen overal voor. En intussen maar flink irritant zijn en rond je heen draaien. Je moet dan ook nog vriendelijk blijven en flink de neiging onderdrukken om niet om je heen te gaan slaan.

En als je pauze hebt, en je zit even ontspannen met je koffie of thee….zelfs dan zeuren ze onbeperkt door. Iedere dag lijkt het toe te nemen en ik ben me er van bewust…dit is nog maar het begin. En het officiële seizoen is nog niet eens begonnen. Wat moet er van komen en waar moet het eigenlijk eindigen?

Naast het gezeur, gebrom en gezoem, begint iedereen ook echt langzaamaan te klagen. Het geweld neemt toe en ik denk dat nu de term ‘’zie je ze vliegen’’? met recht een terechte opmerking gaat worden. Op vliegvelden loopt de druk op, vakantielanden worden overspoeld, en wij die thuis blijven zien ze vliegen.

Maar de oplossing ligt voor de hand. Uitschuifbaar, en in felle vrolijke kleuren, ook nog in vormen, vanaf 0.99 cent. Misschien brengt het verlossing.

Een vriendelijke groet met glimlach vanuit de Cadeaushop!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
There are no products
There are no products